FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2022 Wikaza

woonwerkhuis Katendrecht

In het kader van de herstructurering van de havengebieden in Rotterdam hebben 21 particuliere opdrachtgevers de kans gekregen hun eigen woonwensen te realiseren. Op het laatste vrije kavel op Katendrecht is een bijzonder woonwerkhuis ontstaan.
 
Waar het wonen begint en het werken stopt bepalen de bewoners zelf, afhankelijk van hun behoeftes, in flexibel te gebruiken ruimtes. Apart en toch met elkaar verbonden, extrovert en introvert, licht en donker – tegenstellingen beïnvloeden de waarneming van de ruimtes en maken deze interessant. 

De beleving van de ruimtelijkheid  wordt door de consequente inzet van een materiaal nog versterkt: het huis is in zijn geheel uit massieve houten delen gebouwd. Het lijkt op een op een massief blok hout waaruit de ruimtes uitgesneden zijn. 
Ofschoon de houten delen aan de binnenkant gewhitewashed zijn blijft het hout zichtbaar en tastbaar. De ogenschijnlijk streng geometrische vormen worden door de tactiliteit van het materiaal gecomplementeerd.
In tegenstelling tot de zachte, lichte binnenkant is de buitengevel robuust en donker. De op zich zelf staande, tijdloze karakter van het huis wordt door het uniforme zwarte omhulsel nog benadrukt en valt meteen in het oog.

Voorbeeldproject type:
individueel kavel
Door:
Anja Lubke

Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen